EUR
  >  Blog   >  Reunion Adası En Önemli 3 İpucu
Reunion Adası

Reunion adası , resmi olarak Fransa hükümetinin departmanı olarak bilinir. Fransa topraklarına bağlı olan ada, Hint Okyanusu’nun batısında Madagaskar ve Mauritius’un içinde bulunduğu Mascarene adalar grubunun bir parçasıdır. Dünya yüzeyindeki en aktif volkanlardan birisi olan Piton de la Fournaise burada bulunuyor. Adanın neredeyse yarısı Unesco Dünya Mirasları Listesi kapsamında yer almaktadır.

Her ne kadar popüler plajları bulunsa da, ada doğal yaşam ve özellikle hayranlık verici volkanları ile turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Plajlar ve lüks oteller konusunda Mauritius ile yarışamasa da adeta bir açık hava müzesi gibi gezilebilir. Adaya direkt olarak Mauritius’dan geldiyseniz, manzaralardaki renklerin kontrastı size şok edici gelebilir. Çoğu ziyaretçi doğrudan batı kıyısındaki plajlara doğru yola çıkar. Ancak Reunion’u ziyaretiniz bir volkana çıkmadan tamamlanırsa eksik kalmış olur.

Hint Okyanusu adaları arasında yer alan Reunion adası, henüz Türkler tarafından çok duyulmamıştır. Kısıtlı sayıda seyahat acentesi adaya yakın olan Mauritius ve Madagaskar ile birleştirerek paket program olarak tur satışı gerçekleştirmektedir.

Pek az kaynakta bilgi bulacağınız Reunion adası ile ilgili bu yazımda, “Reunion adasına nasıl gidilir?”, “Reunion adasına vize nasıl alınır?”, “Reunion adasına hangi mevsim gidilir?” vb. gibi sorularınıza umuyorum yanıt bulabileceksiniz.

Reunion AdasıREUNION ADASI » GİDECEKLERE EN ÖNEMLİ 3 İPUCU

 Reunion adasını, eşsiz ve ziyarete değer kılan en önemli özelliği, eko turizm ve macera turizmi için harika bir destinasyon olmasıdır. Mercan resifleri, yemyeşil ormanları, bitki örtüsü ve nadir bulunan kuş türleri, sayısız şelaleleri ve dünyanın en aktif yanardağlarından birisine ev sahipliği yapması adayı mutlaka ziyaret etmeniz için başlıca sebeplerdendir.

  • Reunion’un plajları dardır. Bazı plajları altın sarısı renginde iken, adanın güney ve doğu kıyılarında yalnızca volkanik siyah kumları görürsünüz.

•  Reunion’a giderken eğer Mauritius’un mükemmel plajlarını bulacağınızı düşünürseniz hayal             kırıklığına uğrarsınız.

  • Mauritius turunda olduğu gibi Reunion’a tatil planı yaparken, Hint Okyanusu’nda tayfun sezonuna dikkat etmeniz gerekir. Yoğun yağış zamanına denk gelirseniz ıslanmaya hazırlıklı olun.

Reunion Adasına Nasıl Gidilir?

 Reunion adasına Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Reunion’a Türkiye’den Fransa aktarmalı olarak gidebilirsiniz. Ada Fransa’ya bağlı olduğu için, hayatınızda yapacağınız 9 saatlik en uzun iç hat uçuş sizi Hint Okyanusu’nun ortasındaki mini cennete getirecektir.

Benim size tavsiyem, gezinizi bir başka Hint Okyanusu adası ile birleştirmeniz yönünde olacaktır. Mauritius turuna gelecek olursanız, Reunion’a Mauritius Hava Yollarının düzenli seferleri bulunmaktadır. http://www.airmauritius.com üzerinden karşılıklı uçuşları inceleyebilirsiniz.

Reunion Adasına Vize Gerekiyor Mu?

 Reunion Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Bu konuda çok dikkat etmeniz gereken konu, Reunion adasına özel bir vize ile giriş yapılılıyor olmasıdır. Fransa’ya bağlı olmasına rağmen adaya Schengen vize ile giriş yapılamıyor. Geçerli Schengen vizenize ilaveten, ayrı bir başvuru yaparak adaya özel vize almanız gerekmektedir.

Reunion Adasına Ne Zaman Gidilir?

 Reunion’da iki sezon vardır:

Aralık-Nisan ayları arasındaki sıcak ve yağışlı yaz sezonu.

Mayıs-Kasım ayları arasındaki daha ılıman ve kuru kış sezonu.

Sahil kesiminde hava sıcaklığı, gün içerisinde kış boyunca aynı Mauritius’daki gibi 23⁰C ve yaz süresince 30⁰C civarındadır. Ancak hava sıcaklığı yüksek dağlık bölgelerde, yüksekliğe ve sezona göre 4⁰C- 25⁰C arasında değişiklik gösterir. 2500 metre yükseklikte kış boyunca sıcaklıklar, gece olunca dondurucu olabilir.

Reunion’da bol bol yürüyüş yapmak ve meşhur volkan Piton de la Fournaise’e çıkmak ve D vitamini depolamak istiyorsanız Mayıs-Kasım aralığını tercih etmenizi tavsiye ederim.

 

Reunion Adası

Eğer su altı dünyasını doyasıya keşfetmek, dalgalarda vücut sörfü yapmak istiyorsanız yağışın nispeten yoğun olduğu Aralık-Nisan dönemini tercih etmeyin. Yine de şunu aklınızdan çıkarmayın, adada su sıcaklığı yıl boyunca 22⁰C-27⁰C arasındadır. Sadece dinlenme istiyorsanız son dakikada hiç tereddüt etmeden yılın herhangi bir dönemine tatil planınızı yapabilirsiniz.

Benim size tavsiyem, yağış riskinin minimum olduğu Eylül, Ekim ve Kasım aylarını tercih etmenizdir.

Reunion Adasında Hangi Para Birimi Geçerlidir?

Adaya ağırlıklı olarak Fransızlar geliyorlar. Adayı Fransa’nın bir uzantısı olarak gördükleri için kendilerini çok rahat hissediyorlar. Dolayısıyla ada Fransa toprağı olduğu için para birimi Euro’dur.

Reunion Adası Güvenli Mi?

Ada son derece güvenlidir. Adada Fransa hükümetinin uyguladığı her türlü güvenlik önlemleri aynı şekilde kullanılmaktadır. Zaten adaya varınca kendinizi Fransa’nın minik bir kasabasını ziyaret eder gibi hissedeceksiniz.

 

 

 

yorum ekle